Nooit meer de oude!

Docent burn-out thuis

Waarom je nooit de oude meer wilt worden

Gelukkig niet, en dat is ook niet de bedoeling. Als je na een tijd rust je oude leven weer oppakt, dan loop je binnen de kortste keren weer tegen een burn-out aan. 

Een burn-out is een signaal

Een burn-out is een signaal. Je lijf trapt op de rem en wil dat je nu aandacht aan jezelf gaat besteden. Ziek worden doe je namelijk niet zomaar, daar zit een boodschap achter.

De verbinding met jezelf herstellen

Mensen in een burn-out zijn, naast de fysieke klachten, vooral de verbinding met zichzelf verloren. Ze meelopen in een hamstermolen zonder zich af te vragen of het hen iets brengt; zichzelf opgevend, om een ander maar te kunnen dienen. Werken in een sfeer waarin de regel de maat is in plaats van de mens. Je leven leiden met belemmerende overtuigingen, omdat je jezelf dat zo geleerd hebt of van thuis hebt meegekregen. Opgegroeid met angst om het niet goed te doen en daarom je extra uitsloven, zodat je wel gewaardeerd wordt. Overprikkeld omdat je met alle trends mee moet doen en van alles op de hoogte moet zijn, in plaats van op tijd weg te gaan uit de hectiek om weer op te kunnen laden.

Nooit opgegeven!

Het is geen verwijt. Mensen die een burn-out krijgen zijn allemaal mensen die te lang, te hard hun best gedaan hebben om het goed te doen. Je bent alleen iets vergeten onderweg.

Kijk eens goed in die spiegel!

Een burn-out is een signaal dat je vergeten bent om ook voor jezelf te zorgen. Je burn-out herstellen betekent je leven te leiden zoals dat ook goed voor jou is. Je bent de verbinding met jezelf kwijtgeraakt, omdat je niet meer bewust geleefd hebt. Het is tijd om uit te zoeken waar het fout gegaan is, steeds verder in die spiegel kijken en opnieuw voor alles in je leven bewust te kiezen of er bewust afscheid van te nemen.

Nee zeggen en ja zeggen

Nee zeggen, omdat iets niet bij je past. Ja zeggen, omdat het je iets brengt. Dat geldt voor wat je consumeert, of dat nou eten of social media is, of dat nou mensen zijn in je vriendenkring of je werkomgeving.

Focus op vooruitgang

De truc is wel vooral te kiezen voor veranderingen die je wat gaan brengen, en niet te blijven hangen in de problemen waar je tegenaan loopt. Alles wat je aandacht geeft groeit, zeggen ze weleens. Ik ben het daar helemaal mee eens. Focus je op jouw herstel, word weer vrienden met jezelf. Ga weer stevig leren staan en verzamel mensen om je heen die jou ook willen zien groeien naar je nieuwe ik! Met hun support ga je nog harder groeien

De mooie reis van herstel

Dat is een uitdagende, soms hele zware, maar oh zo mooie reis die je mag (en misschien wel moet) gaan afleggen. Het moet anders als je weer gelukkig en fitter wilt worden. Gaandeweg ga je het steeds meer doorkrijgen en kom je terug in je Mojo. Op weg naar je nieuwe IK!

Een terugblik op mijn burn-out

Toen ik in een burn-out belandde, heb ik wekenlang gedacht dat het leven klaar was, dat het nooit meer goed zou komen. De eerste weken waren 1 grote paniekaanval. Ik weet wat het is om zo diep te zitten en ik weet nu ook wat het is om te ervaren hoe mooi het leven kan zijn. Zonder veel stress en zoveel gelukkiger. Nooit meer de oude!

“Leer ook hoe je je burn-out kunt herstellen en weer verbinding kunt maken met jezelf. Ontdek de stappen naar een gelukkiger en stressvrij leven.”

Open chat
1
Hoi, zou je me iets willen vragen?
Scan the code
Waar kan ik je mee van dienst zijn?