Waarom Master Mojo?

In het huidige aanbod aan coaches is het moeilijk te bepalen welke je nu moet kiezen. Ik geef je hieronder een aantal antwoorden op vragen die vaker gesteld worden.

Waarom richt je je vooral op fysieke herstel?

‘Door mijn ervaring met mijn eigen burn-out ben ik tot het inzicht gekomen, dat de klachten van een burn-out vooral fysiek zijn. De oorzaak ligt wel veelal in het mentale. Het aanpakken van die oorzaken gaat niet succesvol zijn, als je lichamelijk en geestelijk niet fit bent. Door vooral met activiteiten aan de gang te gaan, zie je de energie, de blijdschap en de rust terugkeren. Je komt vanuit een overlevingsmodus terug naar een standje normaal. Daarvandaan kan je wel met een heldere geest de oorzaken aanpakken. Dat moet ook, anders val je na verloop van tijd weer terug in een burn-out. Verder vind ik dat je dus niet 1 ding moet doen en de rest achterwege laten. Ik wil je namelijk niet terugzien als klant’.

Waarom wil je alleen maar mensen uit het onderwijs als klant?

‘Oh, ik wijs je niet af als je door mij geholpen wilt worden hoor! Ik heb voor deze doelgroep gekozen, omdat ikzelf ook jaren lang in het onderwijs gewerkt heb. Ik spreek de ‘taal’ zeg maar nog. Ik snap met welke uitdagingen ze te maken hebben, en net zo belangrijk, ik weet na 27 jaar onderwijs, ook aardig, hoe de meeste docenten in elkaar zitten.’ 

Moet je eerst burn-out zijn om door jou geholpen te kunnen worden?

‘Nee, liever niet, zou ik zeggen. Werkgevers kunnen mij ook preventief inzetten, zodat hun personeel stressbestendiger wordt. Als individu kun je ook preventief bij mij terecht. Ben je aan het werk of zit je door een burn-out thuis, in beide gevallen ga je door mijn aanpak echt ervaren dat je je beter gaat voelen. De hulp is wel anders. Ik stem altijd af op wat het belangrijkste is en wat mogelijk is. Om dat te kunnen bepalen, maak ik gebruik van een aantal testen en een uitgebreide intake. Daarna bepalen we samen of we een traject aan willen gaan. 

Hoe werkt dat met die testen?

Door met de Gelukshormonentest te beginnen, kan ik al inzicht krijgen in hoe het met de stress gesteld is. De resultaten kan ik weer relateren aan rust, bewegen, slapen, tekorten in voedingstoffen, etc. Als iemand na zo’n intake met mij wil werken dan doe ik een nulmeting met een Vetzurenbalanstest een Vitamine D test en een Smartpulse-meting. Behalve vooraf testen, test ik ook aan het einde van het programma. Dan zie je echt dat iemand naast voelbaar en zichtbaar ook meetbaar opknapt. Dit werkt voor een klant ook altijd heel motiverend. Voor mij is het ook bewijs van kwaliteit. Je kan tenslotte ook aan de testen zien dat er echt vooruitgang wordt geboekt!’

Wordt jouw behandeling ook vergoed door de zorgverzekering?

Nee, aangezien de kennis en opleiding die eraan ten grondslag ligt, nog vrij nieuw is weinig wordt erkend in de reguliere zorg in Nederland. Er is wel een verandering gaande gelukkig. Er zijn steeds meer ontwikkelingen gaande,  waarbij ook in de reguliere zorg op een meer holistische manier naar de gezondheid wordt gekeken.

Wat mijns inziens het belangrijkste is wat levert het jou op? Je kan ook op een wachtlijst gaan staan zodat je over 3 maanden eens aan de beurt komt, bij de GGZ. In die 3 maanden kan ik je laten ervaren en leren, wat je voor de rest van je leven stressbestendig maakt.

Overigens is er vaak wel bij je werkgever de mogelijkheid, in het kader van vitaliteit, dit vergoed te krijgen. Als jij en ik samen denken dat we stappen kunnen zetten, dan heb je de belangrijkste voorwaarde voor het herstel al in handen.

Wat is het meest handig om nu te doen?

Eigenlijk heel simpel. Neem contact op een kennismakingsgesprek van 30 min. Verplicht je tot niets, en maakt je sowieso wijzer. Als ik denk dat je bij mij niet aan het juiste adres bent,  zal ik dat ook eerlijk zeggen. Wij hebben er allebei niets aan als de coaching niet gaat werken.

 

Open chat
1
Hoi, zou je me iets willen vragen?
Scan the code
Waar kan ik je mee van dienst zijn?